2014. április 21., hétfő

Összevesztél? Ne legyél már szánalmas! #cikk1

Hello drágák!
Írtam egy cikket, amiből ha minden jól megy, hónaponta hozok egyet.





Összevesztél? Ne legyél már szánalmas!





Oké, mint tudjuk, ha összeveszel, valószínű ki is békülsz. De aztán ha mégsem, akkor mind a két fél valamit nagyon elrontott. Néhány dolog, amitől igazán szánalmassá tudsz válni.Ezeket előzd meg:

- Ne posztolj ki olyan dolgokat, amik a világfájdalmadról szólnak, esetleg burkolt célzás teszel a nem kedvelt illetőre.
- Ne tiltsd le. Max akkor, ha egyáltalán nem vagy kíváncsi a mondandójára, de ettől nem mindig lesz jobb.
- Ne kezd el a közös barátaidat cukkolni. Ne akarj hirtelen olyan hogylétéről tudni akit eddig le se szartál.Az igaz barátaid úgy is kitartanak majd melletted.


Amit általában tilos csinálni:


- Közös csapatmunkában kell valamit csinálnotok (beadandó stb..), akkor azt véletlenül se add fel! Inkább ne szóljatok egymáshoz, viszont csináld végig. Nehéz, de ez a helyes út.
- Ne kezd el az illetőt utánozni. Tudod miket szokott csinálni, mibe jó és te megelőzöd vele? Felejtsd el, most!
- Ne ess depresszióba. Ha erős a kötelék köztetek, úgy is kibékültök. Ha nem így van, elfelejtheted.




Amikor egy kis harag keletkezik közötted, és az egyik ismerősöd között, valakinek panaszold ki a lelked. Keress egy olyan igaz barátot, aki tényleg meghallgat, érdekli mi van veled. Győződj meg róla, hogy ez tényleg így van, és nem a legnagyobb pletykás kürtölje majd ki az egész világnak a sérelmeid. A szüleid is tökéletesen megfelelnek erre a célra, biztos hogy kíváncsiak a problémáidra, ráadásul ők azok, akik tuti melletted fognak állni.
Aztán minden veszekedésben eljön a pillanat, amikor kénytelenek vagytok egymással beszélni, akkor cselekedj. Szeretnél vele kibékülni? Kérj tőle bocsánatot! Akkor is, ha szerinted nem te tehetsz az egészről. Hiszen a másik fél pont fordítva gondolja. Gondolkodj az ő fejével is! Szerinte te rontottad el? Elgondolkodtál már rajta, hogy ez mennyire igaz? Tedd meg. Lehet, hogy neki van igaza. Erre szerinted kevés az esély, de ő is ugyanígy gondolja!
Szóval bármit is csinálsz, előtte alaposan gondold át. Ne kezdj kiszúrni vele. Csak akkor, ha azt te is elviselnéd. Viszont tuti nem viselnéd el, ha azt hiszed, hogy ez neki rossz!
Mikor már egyre jobban azt érzed, hogy amit csinál gyerekes (és nem csak a düh beszél belőled!), akkor nem az ideális "besztfrend"- el van dolgod.

Tuti tipp: ha boldognak érzed magad nélküle, nem is törődsz a haraggal, akkor nyugodtan elengedheted. Nem kell neked még egy olyan barát akivel kell foglalkoznod, viszont csak teher. Mond meg neki, béküljetek ki, de ha nem muszáj ne nagyon foglalkozz vele. Persze csak ha te is így érzed.






Remélem ezzel a kis cikkecskémmel sokat segíthettem!:)
xx Sara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése